Mustafakemalpaşa Ticaret ve Sanayi Odası ve Ticaret Borsası İşbirliğinde gerçekleştirilen İstihdam Seferberliği Bilgilendirme Toplantısı düzenlendi.

Mustafakemalpaşa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tekin UZKINAY, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla “Burası Türkiye, Burada İş Var” sloganıyla başlatılan “2019 İstihdam Seferberliği Bilgilendirme Toplantısına” katılımlarından dolayı İlçe Kaymakamımız Sayın M.Zeki KOÇBERBER’e, Belediye BaşkanıSayın Sadi Kurtulan’a,Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Bursa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Özer Matlı’ya,SGK İl Müdürü Sayın Erhan Karaca’ya ,İŞKUR İl Müdürü Sayın Feyzullah Eren Türkmen’e, Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Sadettin Akkoyunlu’ya,Çevre Oda ve Borsa Başkanlarına, Kadın ve Genç Girişimci Başkanlarına ve Tüm Kamu Kurum Yetkilerine ve Oda üyelerine katılımlarından dolayı teşekkür ederek;

“Biliyoruz ki ekonominin en büyük düşmanı belirsizliktir, istikrarsızlıktır. O nedenle, eğer yatırımcı finansman ve istihdam yönünden desteklenirse geleceğe dair belirsizlik endişesinden kurtulacak ve daha emin adımlarla yatırıma yönelecektir.

Bir işletmenin, ticari faaliyetlerini yürütürken en büyük maliyet kalemlerinden biri de, iş gücü maliyetidir. İstihdam Seferberliği 2019 Programı, bu maliyet yükünü hafifletecek teşvikleri içeriyor. TOBB koordinasyonunda devam eden bu programa iş dünyası olarak var gücümüzle destek veriyoruz.”

“Zira, hem memleketimizin hem de ilçemizin önceliklerinden biri elbette ki iş’tir, istihdamdır. İşsizliğin yaratacağı toplumsal sorunların da önlenmesi amacıyla, istihdamın arttırılması ayrıca önem taşımaktadır. İnsanların mutluluğu, refahı, ülkenin kalkınmışlığı, çocuklarımızın eğitimi hususunda bütün hayatı etkileyen ve çok önemli olan bu projeyi; süreklilik arz etmesi ve gündemde tutularak dikkatlerin üzerine çekilmesi gereken bir kampanya olarak değerlendirmemiz gerektiğine inanıyorum dedi.

#TürkiyeOdalarveBorsalarBirliği
#tobb #rifathisarcıklıoğlu
#BurasıTürkiyeBuradaİşVar
#BurasıBursaBuradaİşVar