Mustafakemalpaşa Ticaret ve Sanayi Odası

Yönetim Kurulu Başkanımız Tekin UZKINAY:

Mustafakemalpaşa Ticaret ve Sanayi Odası ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği arasında imzalanan protokol ile sayısal takograf (dijital ehliyet) hizmeti yetkisini aldı. Artık bu işlemler Mustafakemalpaşa Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirilebilecek.


Yük veya yolcu ulaştırma sektöründe dijital ehliyet olarak anılan sayısal takoğraf kartı hizmeti yalnızca il merkezlerinde, (Bursa Ticaret ve Sanayi Odasından) karşılanıyordu. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı arasında imzalanan protokol ile artık Bursa ilçeleri arasında sadece İnegöl TSO ile Mustafakemalpaşa Ticaret ve Sanayi Odası’da bu hizmet verilmeye başlandı.

Mustafakemalpaşa Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde gerçekleştirilecek olan hizmet kapsamında işletmelerin, sayısal takograf için Bursa’ya gitmelerine gerek kalmadı.Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tekin UZKINAY, "Taşıyıcılarımıza, lojistik ve servis işiyle iştigal eden üyelerimize hizmet vermek için bir süredir talep edip yakın takibini gerçekleştirdiğimiz, sayısal takograf yani dijital ehliyet ile ilgili talebimiz TOBB ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımız nezdinde kabul görerek izinlerini almış bulunmaktayız.Sayısal takograf yenilenmesi ve alınması Bursa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından gerçekleştirilmekteydi. Üyelerimiz bu hizmeti alabilmek için zaman ve emek kaybına uğruyorlardı.

Zamanın en önemli sermaye haline geldiği günümüz ekonomisinde hayata geçirdiğimiz bu hizmet ile üyelerimize büyük kolaylık sağlamış olduk.Yönetim kurulumuzun girişimleri sayesinde artık ilçemizde bu konuda faaliyette bulunan tüm üyelerimiz veya üyemiz olmayan işletmeler sayısal takograf işlemlerini yani dijital ehliyet yenilemelerini ve diğer işlemlerini 01/01/2022 Tarihinden itibaren odamızda yapabilecekler, yeni hizmetimizin üyelerimize ve ilçemize hayırlı olmasını diliyorum dedi.