Mustafakemalpaşa Ticaret ve Sanayi Odası

 

KOBİGEL – KOBİ GELİŞİM DESTEK PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ.

KOSGEB’ in açıkladığı yeni destek programı ile ilgili bilgilendirme toplantısı Bugün Odamız Konferans salonunda Yönetim Kurulu Başkanımız Tekin UZKINAY, Meclis Başkanımız İbrahim ÖZMEN ve Oda Üyelerimizin katılımlarıyla gerçekleştirildi.

İmalatçı KOBİ’lere yönelik olarak çıkarılan çağrılar kapsamında sağlanan desteklerden rekabetçilik ve verimlilik başlığı için destek üst limiti 1.500.000 TL olması ilgi gördü. Çağrılar kapsamında sağlanan geri ödemesiz destekler personel giderlerini, geri ödemeli destekler ise makine, teçhizat ve hizmet alımı giderlerini kapsıyor.

Toplantıda, özellikle imalatçı KOBİ’lerin rekabetçiliklerinin ve verimliliklerinin arttırılması hedeflendi. Bu çağrı kapsamında makine-teçhizat alımları desteklenecek. İmalatçı küçük ve orta ölçekli işletmelerin başvurabilecekleri personel, yazılım ve hizmet alımları giderleri de destek kapsamında olacak. İşletmeler, toplam 1.500.000TL'ye kadar destekten faydalanabilecek.

Yönetim Kurulu Başkanımız Tekin UZKINAY;

“KOSGEB desteği imalatçılarımız için güzel bir fırsat. Yatırım yapmak isteyen üyelerimizin KOSGEB’ten alacağı desteklerle kapasitelerini arttırmaları sağlanacak. Konuyla ilgili KOSGEB Bursa Batı Bölge Müdürü Erkan Güngör ve Uzman Serkan GÜNAY'a teşekkür ediyoruz. Bu süreçte bilgi almak isteyen üyelerimiz odamızda bulunan KOSGEB temsilciliği ile irtibat sağlayabilirler” dedi.

KOSGEB Veri Tabanına kayıtlı ve 2020 ve 2021 yılı KOBİ Beyannamesi onaylı işletmeler,
www.kosgeb.gov.tr internet adresi üzerinden yeni KOBİGEL çağrılarına başvurabilecek.

Çağrı, 11 Ocak 2023 saat 23:59’a kadar açık kalacak.

Başvurular, Mart 2023’te sonuçlandırılacak.